Eén sleutel voor het hele huis? Dat kan!
Stel je eens voor dat je met één sleutel alle deuren in je huis kunt openen! Nooit meer meerdere sleutels in het slot te hoeven steken, omdat je wéér de verkeerde te pakken hebt. Geen irritatie meer over die enorme sleutelbos in je broekzak. Wat zou dát handig zijn!
Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren:
Gelijksluitende cilinders
Gelijksluitend wil zeggen dat voor meerdere cilinders dezelfde sleutel gebruikt kan worden. Het toepassen van gelijksluitende cilinders is het meest makkelijk te realiseren. Je meet de cilinders in die je nodig hebt en bestelt dit als een gelijksluitend set. Per cilinder krijg je standaard 3 sleutels meegeleverd. Heb je er meer nodig, bestellen we die gelijk mee.
Centraalsluiting systeem
Je kunt in plaats van alles cilinders met dezelfde sleutels ook kiezen voor een centraalsluiting. Dit is bijvoorbeeld handig als je een tuinman hebt die wel in de schuur mag om zijn spullen te pakken maar niet in jouw huis hoeft te komen. Door in de schuur een centraalcilinder te plaatsen zorg je ervoor dat je met jouw huissleutel zowel het huis als de schuur kunt openen en dat de tuinman alleen de schuur kan openen. Een centraalsluiting systeem wordt ook veel gebruikt bij appartementen of andere gebouwen waar een centrale toegang is.
Hoofdsleutelsysteem
Het woord zegt het al: er is één hoofdsleutel, of moedersleutel, die alle deuren kan openen. Binnen een hoofdsleutelsysteem kunnen deuren voorzien worden van verschillende cilinders waar de sleutels niet onderling op passen. Bijvoorbeeld: Je hebt een kantoor of werkkamer in huis waar je vertrouwelijke gegevens bewaart. Je wilt niet dat de schoonmaakster daar toegang heeft. Je geeft jouw schoonmaakster dan een sleutel van de voordeur zodat zij binnen kan komen maar zij kan niet met haar sleutel de werkkamer openen. Zo bepaal je van te voren wie waar in kan. Je kunt zelf met de hoofdsleutel alle deuren openen.
Generaal hoofdsleutelsysteem
Een generaal hoofdsleutelsysteem is het systeem met de meeste mogelijkheden. Binnen dit systeem kun je groepen gebruikers maken. Iedere groep heeft z’n eigen hoofdsleutel of groepensleutel. Boven deze groepensleutel bestaat er een generale hoofdsleutel GHS die alle deuren kan openen.
Bijvoorbeeld: Je hebt naast een woonhuis ook een bedrijfspand. Je kunt dan een groepensleutel maken die alleen op de cilinders in jouw woonhuis past én een groepensleutel die alleen op jouw bedrijfspand past. Zo kunnen je kinderen het bedrijfspand niet in en je personeel niet in het woonhuis. Je kunt zelf met de GHS-sleutel beide gebouwen in.
Dit is een heel eenvoudig voorbeeld, maar dit systeem is ook geschikt voor complexe gebouwen met veel cilinders en veel gebruikers.
Hoe stel ik zo’n sleutelplan of sluitplan op?
Wat je moet weten is:
- Welke deuren wil ik afsluiten
- Welke gebruikers(groepen) heb ik
- Wie mag waar naar binnen
Heb je dit voor jezelf in beeld? Mail dan jouw wensen naar info@deurbeslag-en-meer.nl of maak een afspraak. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in het opstellen van sluitplannen of sleutelplannen. We adviseren je graag over het juiste systeem en helpen je een slim sluitsysteem op te zetten dat beheersbaar en flexibel is.
Ook de combinatie met elektronische cilinders is mogelijk. Daarmee ben je nóg flexibeler.
Wat kost een sluitplan of sleutelplan?
De kosten van een sluitsysteem of sleutelplan zijn afhankelijk van het aantal cilinders, het type van de cilinder, de afmeting van de cilinders, het aantal sleutels en hoofdsleutels en nog veel meer. We maken graag een offerte op maat!
Bij deurbeslag-en-meer.nl beschikken we over software waarbij na opzet van een sleutelplan ook de totaalprijs bekend is. Na akkoord van het plan en de (scherpe) prijs bestellen we het sluitsysteem. De levertijd is (afhankelijk van merk, type en aantal cilinders) 3 tot 15 werkdagen. Wij werken al jaren samen met onze huisleverancier DOM Nederland.